divendres, 24 de juliol de 2020
Informació d''interès

Tendals manuals de façana

Els tendals manuals per a façana són la millor solució per protegir les terrasses, finestres, balcons, porxos o el jardí de la radiació solar, la calor, el vent, la pluja o els excessos d'il•luminació durant l'estiu. Instal•lar un tendal manual en una de les parets exteriors de la teva llar t'ajudarà a reduir la temperatura fins a 10ºC en orientació sud amb l'acció directa del sol des de les 12 fins a les 18h.
Segons algunes fonts, la instal•lació d'un tendal et pot permetre estalviar un 80% en el consum de l'aire condicionat.

Funcions del tendal
    Ombra: protegeix eficaçment del sol disminuint en un 80% la radiació d’energia solar tèrmica que arriba a l’interior de l’habitatge i evitant el consum excessiu de climatitzadors, amb el consegüent estalvi energètic i reducció de contaminació per emissions de CO2.
    Valor afegit: l’alta qualitat de tots els components del tendal fa que, més enllà de la funció bàsica de proporcionar ombra, t’aporti beneficis que contribueixen a millorar el teu benestar.
    Decoració i disseny: el tendal ha adquirit protagonisme en la decoració de l’habitatge. La seva estètica esdevé important en l’arquitectura i el disseny. Per això, d’acord amb les darreres tendències i amb l’ampli ventall de models que incorporen els millors fabricants, els instal•ladors ofereixen solucions òptimament adaptades a qualsevol estil de l’habitatge. Sempre s’ha de tenir en compte que en un immoble d’habitatges, els tendals hauran de ser tots del mateix color i estampat.
    Qualitat de vida: permet gaudir del balcó, terrassa, jardí i tots els espais exteriors de la llar, amb la sensació d’estar ben protegit. A més, et permet també, gaudir d’una temperatura més fresca i confortable dins de casa.
    Intimitat: els tendals, i en general tots els sistemes de protecció solar d’exterior i interior de l’habitatge, et proporcionen privacitat.
    Espais nous: possibilita guanyar espais nous i acollidors a l’exterior de l’habitatge, espais ben protegits on disposar ambients confortables per gaudir de qualitat de vida.
    Lacats: s’integra perfectament amb els tancaments d’exterior de l’habitatge gràcies a una gran varietat de colors disponibles per a l’estructura d’alumini.

Aspectes a tenir en compte en els tendals manuals de façana:
Cal anar amb compte en l'elecció del color de la lona: si és molt clar, serà menor la protecció contra els raigs UV, però major la il•luminació a l'interior del menjador, cuina, habitació, etc. Si el color escollit és fosc, et permetrà reduir molt millor la temperatura interior, però perdràs il•luminació.

Els tendals tenen una vida mitjana de 10 anys

Són duradors i alguns poden arribar a durar més, però perdent el color i la tensió. Et deixem alguns consells perquè en prenguis nota:
Recorda recollir el tendal si plou o fa vent.
Espera que estigui sec sempre per recollir-lo: en cas contrari, la humitat podria provocar-hi taques o floridura.
Si tot el mecanisme del tendal funciona, canvia només la lona: et sortirà més econòmic!