dimecres, 27 d’abril de 2022
Informació d''interès

Fixar el preu de venda d’un habitatge

Fixar el preu de venda d’un habitatge, i que aquest sigui l’adequat, és fonamental per aconseguir una venda ràpida i al preu més convenient per a nosaltres.

No hem de perdre de vista que les percepcions del comprador i del venedor solen ser diferents, i el que hem d’aconseguir és trobar un punt entremig de totes dues.
A l’hora de  valorar un habitatge, la primera idea de tot propietari és pensar que el seu és el millor, està a la millor zona i és que val més. Però hem de ser realistes, perquè no tothom té un àtic de 250 m2 al centre de la ciutat amb unes vistes increïbles. És per això que el primer que hem de fer és posar-nos a les mans d’un professional immobiliari, ja que són ells els qui tenen tota la informació i els coneixements per valorar el nostre habitatge i fixar el preu més just de venda.
Ara tots tenim, via Internet, moltíssima informació del mon immobiliari, però s’ha de saber interpretar, i un agent immobiliari ho sap fer.
El nostre habitatge és el nostre món i,  si l’hem de vendre, voldríem que ens donessin el valor que nosaltres creiem que té. Vull dir que aquelles reformes que vam fer quan vam comprar-lo, i que a nosaltres tant ens agraden, potser no agraden els futurs compradors o simplement ja estan passades de moda.
Una altra cosa són les reformes generals, tipus canvi de canonades, instal·lació elèctrica, finestres, etcètera, que sí que fan pujar el valor del nostre habitatge.
El món immobiliari és molt canviant, i el que avui està “de moda”, demà no interessa.
Una cosa és el valor sentimental i, una altra, el valor real, i hem de ser molt conscients que hi ha vegades que el preu s’ha d’ajustar a la baixa. La flexibilitat, en aquest aspecte, és fonamental a l’hora de vendre.
Un dels problemes de no adequar el preu de venda és que estarà visible a portals immobiliaris i xarxes socials durant molt de temps, i això farà que es “cremi”. Aquest és un dels grans problemes a l’hora de vendre qualsevol habitatge, el temps que estigui exposat. Si és molt extens, la gent que busqui un habitatge per comprar estarà veient el nostre durant una temporada massa llarga, i tindrà la percepció que tenim problemes per vendre’l.
Com a conclusió, quan volem vendre un habitatge hi ha moltes coses que fan que sigui més o menys fàcil: la ubicació, l’estat de l’habitatge, l’antiguitat, etcètera. I una de les més importants, per no dir que és la més important, el preu.
No dubteu a posar-vos a les mans d’un professional immobiliari i, sobretot, a seguir els seus consells, perquè ells coneixen aquest món i tenen les eines.