15
juny

Vicis Ocults

En qualsevol contracte de compravenda la confiança és fonamental. I, sobretot, en el comprador/a que dona per fet que l’habitatge que ha comprat està en perfectes condicions d’ús.

01
juny

Domòtica, el futur ja és aquí

La domòtica és el conjunt de tecnologies aplicades al control i l'automatització intel•ligent de l’habitatge, que permet una gestió eficient de l’ús de l’energia i que dona seguretat i confort, a més de comunicació entre l’usuari i el sistema.

18
maig

Les arres a la llei catalana

Catalunya te una regulació pròpia del contracte de compravenda. Es tracta de la continguda al llibre sisè del Codi Civil, relatiu a les obligacions i contractes, aprovada per la Llei 3/2017, de 15 de febrer. Està en vigor des de l’1 de gener de 2018.

04
maig

Assegurança de lloguer per a propietaris

Estar assegurat és, sens dubte, l’única manera que tenen els propietaris de no tenir preocupacions quan posen el seu habitatge per a llogar, i la millor manera d’estar tranquils és contractar una assegurança d’impagament de lloguer.

La garantia principal és la que cobreix els impagaments de lloguer, però les pòlisses cobreixen molt més que això, ja que ofereixen assessorament al propietari/ària sobre qualsevol problema envers el lloguer o els llogaters, fins i tot en els que puguin tenir amb la comunitat de propietaris.

08
abr.

Estatuts de la comunitat de propietaris

Són el conjunt de drets i obligacions als quals obligatòriament s’han d’acollir els propietaris d’habitatges i locals comercials que formen una comunitat de propietaris.

24
març

El meu habitatge és el millor

En opinió de molts propietaris el seu habitatge és únic, i més encara quan el volen vendre: creuen que tenen un palauet modernista i l’únic que tenen és un pis de 70 m2 a l’extraradi.

10
març

“ABSTENIR-SE IMMOBILIÀRIES...”

Quants cops hem entrat en un portal immobiliari i hem vist la frase “Abstenir-se immobiliàries”, “Agències No”, o qualsevol d’aquest tipus, en un habitatge en venda d’un particular?.

30
jul.

Aire condicionat

Sabies que no procedir a la neteja de l'aire condicionat pot repercutir directament en el teu organisme a manera d'aparició de certes malalties que potser no tenies abans? Una de les més destacades és l'aparició d'al•lèrgies, provocades per respirar aire amb pols o brutícia, fins i tot durant la nit, i també sequedat a la gola, afonia, un incòmode estossec, excés de mucositat. Potser tens l'aparell d'aire condicionat a una temperatura correcta i el que falla en aquest sentit és l'excés de brutícia que té. La neteja aquí també és essencial..
La legionel•losi és una altra de les malalties pròpies dels aires condicionats en més mal estat i que cada estiu reapareix. És complicat que es doni en els habitatges, perquè és més propícia en el mal estat d'higiene de grans instal•lacions. També hi ha una altra malaltia associada a la manca de neteja dels aires condicionats, que no és greu però pot provocar incomoditat, i és la irritació tant de la pell com dels ulls. Un aire brut pot fer que "odiem" l'aire pensant que simplement és per ell i, en realitat, és perquè no està net.

24
jul.

Tendals manuals de façana

Els tendals manuals per a façana són la millor solució per protegir les terrasses, finestres, balcons, porxos o el jardí de la radiació solar, la calor, el vent, la pluja o els excessos d'il•luminació durant l'estiu. Instal•lar un tendal manual en una de les parets exteriors de la teva llar t'ajudarà a reduir la temperatura fins a 10ºC en orientació sud amb l'acció directa del sol des de les 12 fins a les 18h.
Segons algunes fonts, la instal•lació d'un tendal et pot permetre estalviar un 80% en el consum de l'aire condicionat.

16
jul.

Piscines desmuntables

Si penses instal•lar una piscina desmuntable al teu balcó o terrassa, abans has de tenir en compte el que t’expliquem en aquest article.

08
jul.

Diferència de metres quadrats entre el Cadastre i el Registre de la Propietat

El Cadastre és un organisme dependent del Ministeri d'Hisenda que funciona com a registre administratiu de tots els immobles d'Espanya, incloses les finques rústiques. L'objectiu principal d'aquest registre és servir de base per a l'aplicació d'impostos com l'IBI, l'impost de successions i donacions o l'impost de transmissions patrimonials.
El Registre de la Propietat depèn del Ministeri de Justícia que garanteix la titularitat d'un immoble a través de la seva inscripció en aquest registre.